En vecka efter Bahamas och Djuphavsfiske

Jag har väntat med att skriva det sista inlägget i min resejournal då jag varit bortrest ännu en vecka, denna gång på en mindre affärsresa. Men, det var värt det tycker jag för nu har alla erfarenheter, alla minnen smält in lite bättre och jag kan förhoppningsvis göra ett bättre inlägg.

De sista dagarna i Bahamas gick jag till några barer/klubbar bara för att se vad som fanns, det fanns bland annat en lokal klubb vars namn jag inte kommer ihåg just nu men som var minst sagt enorm. Ett stort stort hus med flera våningar/dansgolv och en stor utescen där ett liveband kunde spela. Det enda negativa med denna klubb förutom det dåliga urvalet av drinkar var att det inte fanns en enda turist där förutom jag.

Jag tror att det är turisterna som gör Bahamas till vad Bahamas är. Lokalbefolkningen är snäll men de är inte lika pratglada och det blir roligare när man träffar Amerikaner och människor från hela världen.

Djuphavsfiske

Det var ingen mästarfotograf som tog bilden men här är den. En Barracuda fångad.Djuphavsfisket var roligt. Jag hade råkat boka en hel båt för mig själv vilket hade både positiva och negativa delar. Det hela gick på cirka 600 dollar men har man tur kan man få upp en fisk som betalar för allt, och det gjorde vi nästan!

600 dollar för fyra timmar, nu när dollarn är så låg som den är blir det riktigt prisvärt.

Båten körde rundor över vatten (så klart) och vi åkte fram och tillbaka under fyra timmar. De första två timmarna fanns det inte särskilt mycket att göra så jag somnade mitt i den stekande solen vilket ledde till att jag brände knäna ganska rejält. Jag vaknade ganska hastigt ur min sömn när jag hörde ett BOOOM. En tre meters enorm Marlin hade huggit tag i linan och mer eller mindre slet av den. En lina som ska klara 60-70 kilos tryck. Linan måste ha varit defekt för den borde ha hållit fisken. Det hade varit en syn, en syn som förmodligen hade betalat för hela båtresan men samtidigt är jag glad över att vi inte fick upp den. Det hade inte känts bra att ta livet ur en så vacker fisk för att kunna blogga om det senare.

Efter Marlin händelsen började det komma lite fler fiskar. Jag fångade två Barracudas (silvriga fiskar med massor av rakbladsvassa tänder) och en yellow fin snapper. Även då Barracudas är mycket större än en Yellow Fin Snapper så var det den lilla Snappern som kämpade bäst emot. När jag fick upp den var den helt död, den måste ha kämpat ihjäl sig. Kände mig aningen .. vad ska man säga.. skyldig?..efter att ha fiskat upp och haft ihjäl tre fiskar men de hade fiskats upp av en annan bot, förmodligen.

Resan hem till Sverige

Jag solade lite till på stranden utanför Hilton Hotell innan jag skulle ta flyget hem eftersom jag tänkte, i Sverige finns det ingen sol vilket skulle visa sig vara rätt. Jag satt själv på hela flygresan hem då personen som skulle suttit bredvid mig inte kom. Jag hade precis haft en stor Starbucks kaffe med Monica som jag träffade på den första flygresan till Atlanta precis innan jag skulle ta flyger från Atlanta till Köpenhamn så jag satt uppe och lyssnade på musik med min ipad medan alla andra sov. När jag äntligen skulle sova vaknade alla andra och gjorde så mycket oljud att jag inte kunde sova. Så ett tips till er alla, om ni ska på en flygresa som kommer ta 10 timmar, ta INTE en stor Starbucks kaffe precis innan ni kliver på flyget… det blir bara helidiotiskt.

När jag väl är i Sverige är det 12 grader och det finns inte skymten av en sol att finna. Bara 20 timmar tidigare låg jag på stranden utanför Hilton Hotell i 30+ grader. Nu blev man lagom deppig men samtidigt har jag haft mitt livs resa med dykningar bland de bästa vattnen i världen, varit på Atlantis Hotell and Resort, varit på Pirat museum, Zoo där vackra småfåglar åt ur händerna på mig, upplevt nattlivet i Bahamas med alla turister, träffat så många intressanta människor så som Tony som spelat Blackjack i 25 år, hans dotter som också var dykare, Douglas som var en Amerikansk läkare med sin trettonåriga son som förmodligen var den smartaste 13 åringen jag någonsin träffat och många fler som jag inte nämnt i bloggen.

När jag åter åker till Bahamas vet jag inte, men att det kommer ske vet jag.

Och angående Sharlies halsband. Jag köpte tre olika sorters, jag tror inte de var vad han ville ha men det fanns inte så mycket att välja från tyvärr, får se om han gillar dom.

Nu har min solbränna börjat blekna vilket känns lite kasst men så går det när man bor i o-soliga Sverige!

Uppdateringar

Bahamas - Ditt livs resa