Confiscation and a $1000 fine

Det tog 18 timmar för mig att nå Nassau Bahamas men jag var inte särskilt trött när jag kom fram.

18 timmars resande runt halva jordklotet till ett land bestående av tropiska öar och jag glömde ta med mina badshorts!

Jag flög först i 10.5 timmar med delta kines där jag sedan mellanlandade i Atlanta för att sedan ta nästa flyg till Bahamas. På flyget träffade jag på Teddy, en dansk astronom som skulle till Chile för att används deras kraftiga teleskop för att titta på en nyupptäckt galax långt långt borta.

Om flyget jag är på bara är runt 1-2 timmar brukar jag inte tala med personerna som sitter bredvid mig, jag sover oftast genom hela resan. Men då det var en 10 timmars resa började jag tala med Teddy och resan blev betydligt kortare och 100 gånger trevligare.

Delta lines flyg

Även då jag åkte i economy class var det inte som att åka med SAS vars flyg är byggda antingen för korta japaner eller för att skeppa över kor från Brasilien till slakt.
Här fick man massor av utrymme, man satt max i grupper av 3 och man fick både kudde, filt, och allt du kunde dricka. Det visades även tre filmer som nyligen varit på bio i Sverige. Är ganska glad att jag hann föra över sci fi/mysteri serien the Lost Door som är runt fyra timmar lång innan jag åkte då både jag och Teddy uppskattade den. För er so inte sett serien, ladda ner!

Atlantas flygplats

Innan vi kommer av planet får vi ett meddelande från Homeland Security “all cellphones and cameras must be turned off during the check in, failure to do so will result in confiscation and a $1000 fine”
Väl framme efter en enorm labyrintisk kö frågar de dig massor av saker och tar även dina fingeravtryck innan du kan komma in på flygplatsen vilket är ett bevis för hur viktig säkerheten har blivigt. Vi vågade knappt skoja om att de inte frågade oss om vi någonsin byggt kärnvapen hemma (pappret man var tvungen att fylla i för att få visum för inträde till USA hade frågor så som, åker du till USA för att begå folkmord och tillhör du nazi Tyskland) av rädls att de hade låst in oss i 24 h.

Teddy var tvungen att vänta i 7 h på flygplatsen innan han kunde gå på nästa flyg som även den varade i 10h så han var mer än glad när mitt flyg var försenat en extra timme.

Vi passade på och njöt av några öl som smakade mer eller mindre vatten och en long Island iced Tea. Har bilder på detta i min iphone med bluetooth vägrar att koppla upp sig till min iPad så dessa får jag läggs till när jag är hemma igen.

Bahamas flygplats

Efter 2 timmar i luften där jag faktiskt fick lite sömn landade vi på Bahamas i huvudstaden Nassau. Säkerheten var inte alls lika hög, och precis som när vi landade i Atlanta möttes vi av en våg av hetta. Jag fick frågorna varför är du här, var stnnar du och sen fick jag gå.

Taxin till hotellet tog ca 30 min och kostade $33 bahamska dollar vilket är lika mycket värt som 33 amerikanska dollar. Jag fick säkert ett turistpris men orkade inte förhandla efter 17 timmar i luften. Ha alltid kontanter med dig då de inte tar kort och kom överens om priset innan ni åker då de inte har en taximeter? Kanske inte heter så på svenska.

Riu Palace Hotell

Hotelrummet på Rio Palace Hotel All Exclusive
Check in var snabbt, rummet var fint men inget internet på rummet, bara i lobbyn. Allt verkar lite enklare här, men hotellet i sig själv är väldigt lyxigt och stilrent.
Bilder kommer senare då wordpress appen inte riktigt fungerar.
Nu ska jag ut och upptäcka lite och klockan är 10 på morgonen vilket innebär shopping. Har lovat en viss Sharlie att jag skulle köpa lite halsband till honom och jag behöver badshorts och strumpor, kanske sandaler också.
Så här ser man ungefär ut efter 18 timmars flygande tydligen:

Hej hopp!

18 timmars resande tar på en
grade my essay for free online

Uppdateringar

Bahamas - Ditt livs resa