Barbie Women Really Are Fake

Gick upp klockan 6:40 Bahamas tid för att ta en snabb kaffe och lite frukost innan bussen hämtade mig för Scuba dykningen på Stuart Cove´s idag.

Massor av övningar i poolen för bland annat:

Hur man håller sig balanserad och flytande under vatten
Hur man tar av och sätter på vikt bältet i vatten
Tar av och på sig Scuba utrustningen i vatten/land
Går igenom checklistan och massor av akronymer , bland annat BWRAF för att försäkra sig om att utrustningen fungerar innan den används.

Buddy system, ifall du får slut på luft och behöver använda din kompis luft.

Med mera, vi jobbade på det under ca 4 timmar på morgonen men efter lunch var det dags för den första riktiga dykningen till havs!

Vi satt och funderade ut olika sätt att komma ihåg förkortningen BWRAF.

Instruktören Shayle kom med de två bästa förslagen. Brittish Women Really Are Fun och Barbie Women Really are Fake. Hon är givetvis från England 🙂

Oljade upp mig ordentligt med solkräm då jag skulle sitta på framsidan av båten (fören?) under resans gång, vilket så klart var värdelöst i vattnet.
Lyckades faktiskt bränna mig efter första dykningen där vi hade en snabb fem minuters genomgång. FEM minuter i solen och jag brände mig, sinnessjuk sol, så nu är jag hummer röd.

Första dykningen 12 meter

Scuba geared up!
Första dykningen var helt klart bäst, här gick vi ner 12 meter under vattnet och det är en helt ny värld som öppnar sig bland korallerna och allt undervattensliv. Vattnet är så varmt att du faktiskt inte behöver en våtdräkt.

Lite svårt med andningen och paddlandet (simfötter) i början samt hur obekväm dykarmasken känns i början, men detta är något du snabbt vänjer dig vid efter ca 10 minuter.

Massor av fiskar och vi såg faktiskt en enorm sköldpadda under vattnet simmandes vilket, enligt min instruktör Rosie, som var från Ireland ursprungligen, var en syn då dessa sköldpaddor oftast inte kommer så nära till ön. På 12 meters djup fanns vraket av en crashad DC12:a som legat där i ca 20 år men var inte direkt något att se.
Bilden nedan visar dykarinstruktören Rosie och kaptenen som tog oss ut till DC3:an
Dykarinstruktören Rosie med kaptenen

Min dykarcertifikation kostar mig 970 dollar, men det visar sig att personen jag talade med när jag bokade det hela satt mig på att få en privat lärare. Något som jag uppskattar nu, men det går absolut att få det för billigare, runt 300 dollar om jag hörde rätt.

Flera stim av fiskar började följa efter oss allt eftersom vi simmade vidare, som om de ville gå med i vårt coola dykar possie/stim vilket var något underhållande.

27 minuter på 12 meter klarade jag innan min tank tog slut, det tar tid och övning för att nå upp till dyrkarnas skicklighet med tanken. Enligt Nick (en tredje instruktör) kunde han vara nere i 1.5 timmar med samma tank.

Andra dykningen var endast till 8 meter och där fanns inte lika mycket att se. En lustig sorts krabba (långa ben och tunn kropp) klättrade på mig och vi såg livslevande humrar.
Dykningen i sig själv var bara underbart och jag har faktiskt bestämt mig för att ta dykar certifikatet ett steg längre och gå till nivå Advanced. Under träningen för en den avancerade certifikationen kommer jag få ta fotografier på undervattenslivet med en speciell kamera och åka på en riktig vrakdykning.

Annat

Jag hade gärna upplevt nattlivet mer, men eftersom jag går upp runt 7 på morgonen varje dag och sedan dyker i 9 timmar finns det inte mycket ork till det. Jag ska ha några dagar i slutet på resan där jag kan upptäcka mer men just nu somnar jag nästan när jag kommer till hotellet.

Gilla Bahamas.nu på Facebook om ni uppskattar resejournaler.

Uppdateringar

Bahamas - Ditt livs resa