Advanced Certified Diver och Adjö till Riu Palace

Något som är riktigt dåligt med Bahamas är kaffet och kranvattnet. Kaffet är blaskigt utan någon riktig styrka och smakar dåligt och vattnet är inte särskilt gott, man kan känna smaken av klor som de använder för att rena det.

Och det är det hela, men som tur är går det att få underbart kaffe på Starbucks där jag sitter just nu i väntan på att det ska sluta regna. Sedan ska jag kolla på lite klockor, leta efter Sharlies halsband och ut och dega i solen. Vill bli riktigt brun innan jag åker om en vecka, jag tror jag kan klara det.

Certifierad dykare!

Har inte skrivit de sista dagarna för att jag varit alldeles för trött. Dykning tar på uthålligheten och att ha fyra dykningar två dagar i rad är inte rekommenderat för nybörjare, men så blev jag en “Advanced Certified Diver” trots allt, något jag kommer att vara så länge jag lever så jag är ganska nöjd. Var nere på 30 meters djup och så långt nere orsakar kvävet i luften du andas en mindre berusning som faktiskt påverkat. Jag skulle jämföra det med en stor stark på krogen som får allt att flyta på bättre.

Ju längre ner du simmar desto mindre luft har du, detta på grund av att luften du tar med dig minskar allt eftersom trycket ökar så på 30 meters djup kommer en tank på 3000 räcka ungefär 15 minuter om inte mindre. Jag har blivit mycket bättre på att utnyttja en tank och klarade mig över 50 minuter på en tank på 10-12 meters djup häromdagen.

Och så anledningen till varför jag inte orkade skriva. Med fler dykningar ökar mängden kväve i blodet och en bieffekt av detta är att du blir trött. Jag gick upp varje dag runt 7 för att sedan lägga mig runt 9-10 varje kväll och orken för att skriva fanns inte. Nu när jag är certifierad har jag imorgon klockan 9 två vrakdykningar och dagen efter en haj dykning. Jag ska alltså simma med hajar, kommer bli riktigt roligt tror jag och definitivt värt pengarna på ca 150 dollar.

Totalt kostade första certifieringen för att bli en “Open Water Diver” med en privat lärare 970 dollar, för att sedan bli en “Advanced Open Diver” kostade det ca 670 dollar till, igen med en privat lärare. Något jag tycker var helt värt det med tanke på vad jag fått uppleva under vattnet och detta tog mig inte längre än 5 dagar att uppnå. Med certifieringen, som för övrigt gäller internationellt och räcker dig livet ut kan jag nu uppleva haj-matningar med mera. Har massor av bilder som jag själv tog på ett av tillfällena där jag dök och fick en halv kass bild på hajen, men eftersom jag inte har möjlighet att överföra från CD-Rom till min ipad får det vänta tills jag är hemma igen om ca 7 dagar.

Jag såg en “Caribbean Reef Shark”, stora “Loggerhead” sköldpaddor och flera dussintals olika småfiskar. Såg tillochmed två av dessa sköldpaddor para sig under vatten, vilken syn. Efter parningen var klar simmade hanen illa kvickt iväg vilket man kanske kan jämföra med verkliga livet för vissa, hah.

Brittish Colonial Hilton

Bytte hotell idag och sa adjö till både Riu Palace och Paradise Island och påbörjar stolt min andra och sista halva av semestern. Tänkte gå och se på Pirat museet men främst vill jag simma med delfiner igen (gjort det tidigare under en annan semester) och kanske besöka några av de andra öarna. Sa även adjö till Atlantis som är definitivt det lyxigaste hotellet jag någonsin har sett. Det är snarare än liten stad än det är ett hotell då du har allt där, Casino, Gym, Biograf, Affärer, till och med en stand up komedi ….bio? Vad kallas det? Enormt lyxigt iallafall men jag är ändå glad att jag inte bokade något rum där. Det är lyxigt, allt inkluderas och du kan få rum på 300 kvm om du så vill men du upplever inte Bahamas direkt. Atlantis kunde lika gärna vara på månen om det inte var för deras riktigt fina stränder (som byggts när hotellet byggdes).

Hilton är mycket snyggare än Riu Palace men sedan är detta inte ett “all inclusive” hotell så som Riu Palace var, utan här måste du betala för all mat. På Riu Palace hade dem en buffé frukost varje dag till 11:15 och en lunch som startade klockan 12:00 varje dag, även det en buffé. Så även då Hilton är billigare per rum blir det dyrare då du måste betala för maten själv, det samma gäller Atlantis där allt inkluderades. Men nu när jag är inne i stan och inte behöver resa så långt kanske jag kan hitta några nattklubbar att hänga vid, eller varför inte några barer, ska bli roligt att se om det blir enklare eller svårare än vad det var i Sverige “If you know what im saying”. Fan, kaffet börjar påverka mig nu och texterna blir bara positivare och positivare.

Något som också var sämre med Hilton var servicen, alla var så mycket gladare och vänligare på Riu Palace och de bar upp min väska till rummet också. Men men, har bara varit där i en timma innan jag gick in till stan så det kanske blir bättre där.
Bifogar lite bilder på rummet som faktiskt är väldigt stilrent och dessa har faktiskt internet på rummet, dock inte trådlöst vilket gör att jag inte kan använda min ipad där.. suck.

20110802-212308.jpg

20110802-212328.jpg

20110802-212351.jpg

Har blivit brunare men där jag brände mig sist har huden börjat flagna av så måste genast in och sola mer för att komma hem brunare. Just nu ska jag iväg och kolla på lite klockor, hade gärna köpt en Omega klocka men vet inte vad de kostar här så vi får se hur det går med det.

Får se om jag orkar skriva imorgon efter två dykningar men jag skall göra mitt bästa. Kan nu officiellt uppdatera med högupplösta bilder numera då internet på Starbucks är avsevärt bättre än det var på Riu Palace woop!

Uppdateringar

Bahamas - Ditt livs resa